Autor |
Wiadomość |
Katja
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 10:10, 22 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
ja mogłabym żyć na kuchni włoskiej- wszelkie makarony, pizze, risotta... cała włoska kuchnia-sałatki, espresso, tiramisu... z francuskiej sery...i owoce morza...
i ostatnie odkrycie SUSHI... i juz wiem ze to jest to!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Pani Mafia
Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: Czw 10:56, 22 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
mozesz polecic we wrocku jakas naprawde dobra knajpe z sushi ? widzialem po srodku rynku jedna ,nie pamietam nazwy ale wybral bym sie chetnie i nie chce sie zrazic
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Katja
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 11:24, 22 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Ja ci polecę na dobry początek SUSHI BAR- SAKANA na Odrzańskiej... jest wszystko czego potrzeba ))) tylko musisz obrać dobre miejsce przy odpowiednim SUSHI MASTERZE, nie tym wysokim chudym niechlujnym
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
baba_z_jajami
Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 20:37, 02 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Ulubiony schab
środkowy z kością i skórą
skórę nacinam w paski jak na kotlety
obficie smaruję solą i kładę na blaszkę z odrobiną wody skórą do dołu na około 20 min do piekarnika 180 stopni
potem na ruszt przekręcam mięso i raz jeszcze smaruje solą w szczeliny wciskam liście laurowe piekę 2 kg około 3 godzin aż skóra zrobi się chrupka i pękata jak prażynka ziemniaczana co 20 min pieczenia polewam wyciekającym socem
Podaję z ziemniakami w karmelu( małe ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki podsmażam w karmelu-2 szkl. cukru karmelizuję na patelni i dodaję 1/2 kostki margaryny dodaję ziemniaki na 10 mnin. odsączam ) z sosu z pieczeni robię sos - zagęszczam odrobiną mąki
do całości czerwona kapusta na ciepło
podaję ziemniaki na to czerwoną kapustę polaną sosem a na wierzch plaster schabu
To tradycyjne duńskie danie wigilijne
Polecam
Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
bangsa
Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Będzin WARPIE
|
Wysłany: Nie 21:49, 02 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
ostatnie tygodnie zywie sie zupka chinska barszcz czerwony ale trzeba szybko jest bo nie zakrywam zeby makaron rozmiekl tylko dobry jest z takim twardym:D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
izika
Moderator
Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 410
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: WLKP
|
Wysłany: Nie 23:08, 02 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
pierś z kurczaka byle jak smakuje dobrze
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pani Mafia
Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 871
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: Sob 21:05, 29 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
od dawna krewetki ale dopiero ostatnio kupilem takie duze lepsze i sa WYBORNE na masle i czosnku smazone do tego pieczywko najlepiej jakias bagietka albo grzanki mmm...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|